Официално: Владимир Путин ще се срещне с Ким Чен Ун

По покана на президента на Руската федерация Владимир Путин, председателят на Държавния съвет на Корейската народно-демократична република Ким Чен Ун ще посети Русия. Официалното посещение на севернокорейският лидер в Русия ще се състои през следващите дни, се казва в официално съобщение на Кремъл.

„По време на посещението на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун в Русия са планирани както разговори с делегация, така и, ако е необходимо, среща на четири очи с руския президент Владимир Путин.“ Това съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков пред РИА Новости.

„Ще има както разговори между делегациите, така и, ако е необходимо, среща на четири очи между двамата лидери“, каза Песков в отговор на запитане за формата на предстоящото посещение и разговорите между севернокорейската и руската делегация и лидерите на двете страни.

В понеделник, 11 септември южнокорейските медии съобщиха, че най-вероятно Ким Чен Ун вече пътува за срещата с Владимир Путин. Според техните източници, влак, превозващ севернокорейски политици, се е насочил към северната границата на страната с Русия. Очаква се влакът да пристигне във Владивосток на 13 септември, където двамата лидери ще се срещнат в рамките на осмото издание на Източния икономически форум.

Путин вече пристигна във Владивосток за участие във форума. На 9 септември руският президент поздрави севернокорейския лидер по случай 75-годишнината от създаването на Корейската народно-демократична република. Путин припомни натрупания опит на двете страни в сътрудничеството в различни области и изрази надежда за по-нататъшно укрепване на връзките помeжду им.

В края на август, Песков посочи, че контактите между Русия и Северна Корея продължават да се развиват. По думите му Москва и Пхенян поддържат отношения на взаимно уважение, а също така осъществяват контакти на различни нива.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!