Обраха министърката на реда в Англия, докато кове полицейските шефове в страната за епидемията от кражби

Безпрецедентна ситуация, която напомня на сценарий за комедия с черно английско чувство за хумор се е случила във Великобритания. Оказва се, че министърката им на вътрешните работи Диана Джонсън е била обрана. По-конкретно, била ѝ задигната чантата. И още по-конкретно, това се случило на полицейска конференция с полицейски инспектори. Това става ясно от статия на английския The Guardian.

Според репортажа, Диана Джонсън отишла пред полицейските шефове да изнесе реч, в която акцентирала за ширещете се кражби в Обединеното кралство.

Докато обяснявала лавината от обири в страната, министърката не усетила, как останала без личната си чанта, в която бил и портфейлът ѝ.

Чак в края на речта ѝ, която завършвала с думите, че градовете във Великобритания са

„обхванати от епидемия от антисоциално поведение, кражби и обири на магазини“ и бурните аплаузи на полицаите за откровенията на шефката им, тя установила, че ловко са ѝ свили чантата.

Министърката изтъкнала в своето слово, че полицията трябва да си върне уважението от страна на гражданите на Обединеното кралство, а това можело да стане по два начина. Първо, като овладее положението и сведе до минимум кражбите по улиците и търговските обекти, и на ввторо място с личен пример.

Тя констатирала, че от години непрекъснато падал авторитета на униформените, а крадците си правели, каквото си искат. Очевидно е била права на фона на обира ѝ.

Тя апелирала към най-големите полицейски началници в страната, че трябва да бъдат честни към себе си и да си признаят не само ерозиращото доверие в авторитета и работата и професията им, но и небивалия ръст на противообществени прояви.

Джонсън изразила твърдото си убеждение, че гражданите на Великобритания вече се чувстват обезсърчени в тази ужасна ситуация и са убедени, че дори да се обадят на полицията няма, кой да ги чуе и да влезе в положението им, както и че няма да бъдат взети мерки за решение на проблемите им.

Някъде в тъжната констатация на вътрешната министърка за вълната от кражби и пред които е безсилна полицията е останала без личната си чанта.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!