Обещаха ми 500 000 рубли, за да убивам! ВИДЕО

Мъж, задържан по подозрение за терористична атака в Крокус, казва, че са му предлагали 500 хиляди рубли (9821 лева) за убийството на хората в залата. Видеозапис от разпита на мъжа беше публикуван на 23 март от Маргарита Симонян, главен редактор на медийната група „Россия сегодня“ и телевизионния канал RT, в нейния канал в Telegram.

Заподозреният казва, че е отлетял за Москва от Турция на 4 март, тъй като документите му там са изтекли. Той призна, че се е появил в концертната зала, за да „убива хора“, за което му е обещано да му се плати определената сума. По думите му половината вече е преведена по банковата му карта. Втората част е обещано да бъде прехвърлена след извършване на престъплението. Той изгубил картата заедно с дрехите си, докато бягал през гората от служителите на реда.

Мъжът, роден през 1998 г., получил предложение за убийство чрез канал в Telegram, където често слушал проповеди. Предложили му пари, а когато той се съгласил, му изпратили координати къде трябва да извърши престъплението.

По-рано на 23 март ръководителят на ФСБ на Руската федерация Александър Бортников докладва на руския президент Владимир Путин за задържането на 11 души, включително четирима терористи , които са били пряко замесени в терористичната атака в Crocus City Hall край Москва.

Според Следствения комитет последните са били задържани в Брянска област близо до границата на Руската федерация с Украйна . Руската ФСБ съобщи, че след терористичната атака престъпниците са щели да пресекат границата с Украйна , като са имали съответни контакти от украинска страна .

Стрелбата в Crocus City Hall стана на 22 март. Концертната зала трябваше да бъде домакин на представление на група „Пикник“. По-късно в сградата е избухнал пожар, като според очевидци неизвестни са подпалили залата. Площта на пожара достигна почти 13 хиляди квадратни метра. м , сега е локализиран.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!