ОБЪРКВАЩО! Зеленски: Русия започна контраофанзива в Курск, но е по нашия план

Украинският президент с изтекъл мандат Владимир Зеленски заяви, че Русия е започнала контраофанзива срещу ВСУ в Курск. Това обаче било по план на Киев.

Думите му са предадени от РБК-Украйна и са в някакъв смисъл объркващи. На всеки е ясно, че Киев не би трябвало да прави планове, които да включват настъпление от страна на руснаците към войските им.

И, за да няма две мнения по въпроса, точните думи на Зеленски са: „Руснаците започнаха контранастъпление. Всичко се случва, но то се случва по нашия, украинския, план“

Логиката не е напълно ясна в изявлението на украинския държавен глава, а и медията не се е осмелила да тълкува дълбочината на украинския военен план и на мисълта на президента си.

Запитан още за струпването на беларуски войски по северната граница на Украйна, Зеленски е отговорил утвърдително, че е запознат и с този казус. И в това негово изявление няма съвсем кристална яснота и е малко объркващо за непредубедения читател. Ето какво е казал Зеленски:

„По отношение на Беларус. Ние видяхме натрупването. Виждаме го от дълго време. Ние контролираме този процес“.

Остава загадка, как точно Украйна контролира действията от страна на главнокомандващия беларуската армия. А още по-голяма загадка е, какво точно е имал предвид самият Зеленски.

Междувременно стана ясно, че руската армия е превзела Краснооктомврийско, Комаровка и Снагоста в Курска област. За това информира известният военен анализатор на Bild Юлиан Рьопке.

„Реалната ситуация може да е много по-лоша, отколкото на моята карта“, опасява се той.

Вероятно това е имал предвид Зеленски, че Украйна контролира процеса.

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!