Нюйоркски полицаи нахлуха в университет през прозорците

Нюйоркски полицаи нахлуха в кампуса на Колумбийския университет, който беше превзет от студенти, съобщава Ройтерс. Според агенцията служителите на реда са задържали повече от дузина пропалестински демонстранти. Отне им около три часа, за да изчистят напълно кампуса на Хамилтън Хол от протестиращи.

Полицията в Ню Йорк нахлу в Колумбийския университет късно във вторник, за да арестува десетки пропалестински протестиращи, някои от които превзеха училищна сграда, и да разбие протестен лагер, който училището Ivy League се опитва да разруши от близо две седмици, се казва в публикацията. От разпространените кадри става ясно, че полицаите са влезли в университета през прозорците.

Демонстрантите настояха ръководството на университета да спре да инвестира в проекти в Израел.

Те призоваха и за по-голяма финансова прозрачност и амнистия за студенти и учители, наказани за протести. В отговор ректорът на университета Минуш Шафик каза, че няма да се откаже от проекти в Израел. Освен това всички участници в окупацията на Хамилтън Хол бяха заплашени с експулсиране.

По-рано медиите съобщиха за края на протеста срещу закона за чуждестранните агенти в грузинския парламент в Тбилиси. Полицията вдигна последния кордон на ул. „9 април“ при служебния вход на сградата на парламента.

Последвайте нашия канал в Телеграм: КритичноБГ 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!