NYT: Ударите на Украйна срещу Русия може да започнат до часове!

от Лазар Лазаров

Американски служители очакват, че първите атаки по руска територия с оръжия, произведени в САЩ, може да започнат в рамките на часове или дни. Това съобщи американският вестник The New York Times, позовавайки се на източници, предаде News.ru.

Вестникът отбелязва, че разрешавайки използването на американски оръжия за удари по цели в Русия, президентът на САЩ Джо Байдън „прекрачи червената линия, която самият той очерта“.

Представители на САЩ твърдят, че очакват първите атаки с използване на американски оръжия да започнат до часове или дни, се казва в съобщението.

„Това е нова реалност“, заяви пред NYT високопоставен служител, пожелал анонимност. „И може би нова ера“ в конфликта в Украйна, добави той.

По-рано говорител на Пентагона заяви, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е позволила на Украйна да използва американски оръжия срещу Русия. Украинските въоръжени сили ще могат да ударят руска територия в хода на контрабатарейния бой в Харковска област. В същото време Киев не получи разрешение за нанасяне на удари с далекобойни оръжия.

На 31 май прессекретарят на украинския президент Владимир Зеленски Сергей Никифоров потвърди, че Киев е получил разрешение от Белия дом за подходящо използване на американски оръжия. Разрешението е дадено с ограничение – оръжието може да се използва в района, граничещ с Харковска област.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!