NYT: Байдън е признал пред „ключов съюзник“, че обмисля да се оттегли

Вестник „Ню Йорк Таймс“ съобщи в сряда, че Джо Байдън е признал пред „ключов съюзник“, че обмисля да се оттегли, тъй като демократите и медиите продължават масово да поставят под въпрос неговата психическа устойчивост.

В репортажа се посочва, че Байдън смята, че му остават само дни, за да „спаси кандидатурата си“, и ако предстоящото интервю за ABC News и предизборните изяви в Пенсилвания и Уисконсин се развият зле, той може да бъде принуден окончателно да хвърли кърпата.

„Той знае, че ако има още две събития като [дебата], ще се окажем на друго място (т.е. ще изпаднат в кампанията)“, казва източникът пред „Таймс“.

След появата на репортажа говорителят на кампанията на Байдън Куентин Фулкс се появи в CNN и отрече неговата легитимност.

„Това е невярно. Има редица слухове, които се разпространяват навсякъде“, твърди Фулкс и добавя: „Президентът е в тази надпревара, за да я спечели. Той е кандидатът на демократите.“

От кампанията на Байдън разпратиха имейл за набиране на средства, в който той (или по-скоро неговите ръководители) заяви, че все още е кандидат и никой няма да го измести.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан Пиер също отрече, че Байдън ще се откаже.

Междувременно се появиха кадри, на които Доналд Тръмп заявява, че според него Байдън ще се откаже и че  кандидатът ще е Камала Харис, която той определи като „толкова дяволски лоша“.

Последното развитие на събитията идва на фона на няколко други, включително на това, че в отделен материал служители на Байдън разкриват пред „Таймс“ потресаващи подробности за влошаващото се психическо състояние на Байдън.

В репортаж Axios цитира вътрешни хора на Байдън, които заявяват, че всички, свързани с кампанията, са „настръхнали от ужас“ заради очевидния му когнитивен срив.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!