Няма новини, няма проблем! Президентът на Аржентина не хареса, как пише държавната им инфоагенция

Единствената държавна информационна агенция на Аржентина „Телам“ се закрива по инициатива на президента на страната Хавиер Милей. Това съобщи държавният глава при откриването на заседанието на парламента на 1 март.

Според Милей агенцията се е занимавала с „пропаганда на идеи“ на неговите политически опоненти.

„Ще закрием агенция Телам, която през последните десетилетия беше използвана като пропагандна агенция за киршнеризма (политическо движение, свързано с леви идеологии – бел.ред.)“, каза той.

По-рано, на 10 февруари, беше съобщено, че Милей е уволнила двама служители. Смята се, че причината са политическите им различия. Това се посочва в съобщение на пресслужбата на държавния глава.

На 10 декември Милей официално встъпи в длъжност като президент след церемония по встъпване в длъжност. Той положи клетва в сградата на Конгреса в Буенос Айрес, след което президентът в оставка Алберто Фернандес предаде президентската лента и щафетата на Майли.

Списъкът с предизборните му обещания, освен закриването на Централната банка на страната, включва доларизация на икономиката, приватизация на държавни компании, както и отказ от участие в БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). Впоследствие новият президент на Аржентина започна постепенно да се отказва от някои от идеите си.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!