НОВО 20: Зеленски уволни един от най-верните си хора

Зеленски уволни секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов. На негово място е назначен Олександър Литвиненко, който е бил ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна, това пише RBK в канала си в Телеграм.

Новината бе потвърдена и от украинската информационна агенция Ukrinform: Президентът Володимир Зеленски освободи Алексей Данилов от длъжността секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана. С Указ № 186/2024 г. от 26 март Данилов е освободен от длъжността секретар на НСС. Указ № 187/2024 освободи Литвиненко от длъжността ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна.

Версията за уволнението:

Уволненият днес Данилов преди седмица нецензурно изопачи фамилията на специалния пратеник на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей, когато отговаряше на предложението на Пекин за преговори с Русия. Какво каза той: „Защото на някои <…>, извинявам се, фамилията е такава, каквато е, или на някой друг там, им се е сторило, че трябва да решат това. Това ще бъде решено от народа на Украйна начело с президента“, каза той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!