Нови драми с американските Abrams в Украйна

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Министерството на отбраната на САЩ прехвърлило оборудване в Украйна без план за поддържане на бойната готовност или достатъчно резервни части, пише Bloomberg.

Съобщава се, че Пентагонът е предоставил танкове Abrams и системи за противовъздушна отбрана Patriot на Украйна, осигурявайки само основна програма за обучение на украинските военни и минимално количество резервни части.

„Не са организирани и обучения за повишаване на квалификацията на екипажите на техниката и не са предоставени допълнителни комплекти резервни части и оборудване за поддръжка.“

„Докато Министерството на отбраната в момента разработва такъв план, липсата на предвидливост по този въпрос е обезпокоителна и трябва да бъде поправена незабавно“, каза генералният инспектор на Пентагона Робърт Сторч .

Отбелязва се, че без планирана логистична подкрепа, включително резервни части, боеприпаси и поддръжка, украинските въоръжени сили няма да могат да поддържат оръжията в боево състояние.

Министерството на отбраната на САЩ е предоставило консумативи и резервни части за период до 30 септември, но по-нататъшната поддръжка на оборудването се усложнява от ситуацията с приемането на пакета за помощ за Украйна.

CNN съобщи по-рано , позовавайки се на източници от въоръжените сили на САЩ, че американската армия ще се сблъска с липса на финансиране още през май, ако Конгресът откаже да одобри военна помощ за Украйна. Командването на САЩ в Европа ще се сблъска с трудности при прехвърлянето на части през пролетта.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!