Нова атака над руския Белгород. Пет жертви, сред които и дете

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

На 15 февруари следобед Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са обстреляли цивилни цели в руския град Белгород, съсобщи ТАСС. Според Известия една от тях е бил търговски център в града. 

Руските системи за ПВО са успели да прехванат и унищожат 14 реактивни снаряда „Вампир“.

В резултат на атаката на украинските въоръжени сили по предварителни данни петима души са загинали, а други 18 са ранени.

Основната информация систематизирана от ТАСС:

В 12:21 губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в канала си в Telegram, че в Белгород и Белгородска област е пусната сирена за предупреждение за ракетен удар.

Според Министерството на отбраната руските системи за противовъздушна отбрана по време на обстрел от украинските въоръжени сили са унищожили 14 реактивни снаряда РМ-70 „Вампир“ над територията на Белгородска област.

В резултат на обстрела са убити 5 души, сред които едно дете, други 18 са ранени, включително 5 деца, каза Гладков .
Екипи на линейки транспортират пострадалите до медицинските заведения.

Според Телеграм канала на Соловьов лайв – две от посочените жертви са на майка и бебето ѝ. Източникът публикува снимка, на която се вижда снимка на детска количка. Но до нея не се забелязват характерните от ракетен удар или такъв от снаряд поражения върху земята. Детската количка също няма полажения. КритичноБГ не може да потвърди, дали снимката наистина е свързана с жертвите.

ТАСС добавя, че в Белгород са пострадали седем частни домакинства, пет жилищни сгради, пет автомобила, един магазин, има щети и на територията на едно от промишлените предприятия. В белгородското село Шагаровка са пострадали две частни домакинства.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Руската федерация ще внесе за разглеждане в Съвета за сигурност на ООН още един терористичен акт на Въоръжените сили на Украйна в Белгород.

Предишна масирана атака срещу Белгород
В Белгород в резултат на масиран украински обстрел на 29 и 30 декември загинаха 25 души и бяха ранени над 100. Над 40 сгради бяха повредени, включително административни и социални съоръжения, както и търговски центрове.

Руските военни, в отговор на масирания обстрел на Белгород, атакуваха военни цели в Украйна, включително унищожиха онези, които са планирали и извършили атаката срещу руския град.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!