Нискобюджетното кино на Денков във Фейсбук

Министър-председателят Николай Денков щял да отговаря на въпроси на граждани и медии от 11:00 часа на живо на страницата на Министерския съвет във фейсбук, където можело да се задават и въпроси, включително и по време на живото излъчване.

Причината – навършват се 6 месеца от встъпването на власт на редовното правителство, пише БНР.

Естествено никой от служителите на Министерския съвет, които подготвят участието му няма да позволи да му бъдат задавани неудобни и непроверени въпроси и предварително всичко ще е уговорено до последния детайл.

„Живите“ включвания също най-вероятно ще са от „наши“ хора. Иначе участието на Денков би било пълно фиаско, защото  хората не биха му задавали въпроси, а изказали истинската народна любов. За да не бъде твърде нагласено и дразнещо може да му зададат някой уж „неудобен въпрос“, на който до последния момент ще трябва да се търси „убедителен“ отговор.

Тази практика с включването на действащи министри, а в случая с премиер, започна по време на служебното правителство на Стефан Янев и продължи в следващото временно на Гълъб Донев.

От БНР ни информилат, че отново служители на Националният статистически институт се интересували какво увеличение на заплатите им е предвидено за следващата година, въпрос за ръст на възнагражденията задават и работещи в Държавна агенция „Архиви“.

Сред зададените вече въпроси на страницата на МС са и тези – докога в администрацията ще работят пенсионери, защо не се ремонтира ПАВЕЦ Чаира? Кога ще започнат истинските реформи – в здравеопазването, в образованието, в пенсионната система.

Прави се и предложение, пише БНР, ако България не бъде приета в Шенген през тази година, да отвърне на Нидерландия и Австрия чрез завеждане на колективен иск с Румъния в Съда на Европейския съюз, бил друг въпрос, който е по-скоро мнение.

Няколко били и въпросите към премиера, свързани с причините за тревожния резултат от 15-годишните ни ученици на тестовете на PISA. Денков е попитан и дали подкрепя прекратяване на огъня в Ивицата Газа, след като 13 от 15-те държави-членки на Съвета за сигурност на ООН гласуваха „за“ примирие между Хамас и Израел.

Ако Денков иска наистина да отговаря на реалните въпроси на гражданите КритичноБГ предлага следното: Журналистът Валентин Кардамски да иде в Министерския съвет и лично да му ги зададе, като предварително да предостави възможност на българите в рамките на няколко дни да ги изпращат на пощата на сайта. 

Останалото е – нискобюджетно кино!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!