Нинова с шокираща информация! Кирил Добрев ли стои зад фирми с поръчки с властта от които текат златни реки от пачки?

Изключително шокираща информация изнесе бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова на своята страница във Фейсбук към която КритичноБГ е бил особено критичен, докато управляваши Столетницата. Макар и индиректно тя сочи, че е свързана с бизнесмен социалист, който за известно време беше неин организационен секретар.

Обръщаме внимание, че Нинова е подкрепила публикацията си с напоителни доказателства! 

„Бизнес интереси за милиони превзеха и последната партия на идеалисти и хора с кауза. Ето фактите и документите от официалните институции, такива, каквито са“, пише Нинова още в началото, а по-късно посочва конкретни две фирми, „ТЕРА КОРП“ ЕООД и „М-ФОРМА“ ЕООД

Бившата соцлидерка допълва, че според редица журналистически разследвания и двете са били свързани не с кой да е, а с… КИРИЛ ДОБРЕВ!

Критично потърси информация в различни сайтове, дали той е отрекъл да има каквато и да е връзка или участие във въпросните фирми, но не успя да открие такава. Ако няма общо с тези фирми, се питаме, защо мълчи? Информацията, която се тиражира, не го ли притеснява? Оставяме това на страна, нека Кирил Добрев да реши, дали да потвърждава или да отрича, има ли връзка в двете направо „ЗЛАТНИ“ откъм сделки фирми.

И после настава истинският шок от публикацията на Нинова! Въпросните фирми са сключили сделки с министерства от които са потекли РЕКИ ОТ ПАРИ! Нинова пояснява, че сделките са за доставка на горива, дърва, електроника.

Ето с кои министерства и за каква колосална сума пари става дума:

1. Министерски съвет – 1 310 691,23лв
2. Министерство на транспорта и съобщенията – 15 541 062,38лв
3. Министерство на отбраната – 5 302 550,44лв
4.Министерство на земеделието, храните и горите – 3 351 658,46лв

5. Министерство на регионалното развитие и благоустройство – 1 834 649,75лв
6. Министерство на финансите – 1 668 000лв
7. Министерство на труда и социалната политика – 1 078 928,62лв
8. Министерство на младежта и спорта – 459 390,00лв
9. Министерство на иновациите и растежа – 19 069,34лв
10. Министерство на правосъдието – 12 530 000лв – прекратен поради нередности (2023).

Общо: 43 096 000, 22 лв.

„Отделно от тези договори са сключени множество други за милиони с кметове на общини от различни политически партии“, пише още Нинова, което може да означава, че не говорим за 43 милиона лева, а е възможно да са стотици!

Информацията, която Нинова публикува, както казахме с документи, е направо от министерствата!

Дотук добре, ако въпросните журналистически разследвания са верни и с въпросните фирми към които са потекли огромни реки от пари има връзка Кирил Добрев, с право някой ще каже, че явно е добър бизнесмен, умее да прави търговия, има талант за това. Добре, приемаме това. Има основание!

Лъжичката катран идва от друга информация на Корнелия Нинова, че сделките на двете фирми, за които разследванията на медиите говорят, че са свързани с Добрев, 

са сключени с правителствата на Кирил Петков, Николай Денков и на… Бойко Борисов.

лева левове пачкиТук също с право друг би казал, че бизнесът си е бизнес, политиката си е политика. Освен това Кирил Добрев отдавна не е народен представител и не е в ръководството на БСП, затова даже да има връзка с въпросните „златни“ фирми, не бива да го корим, че те се договаряли яко с Бойко Борисов или негови хора. В това също има основание!

А, дали Добрев дирижирал задкулисни процеси в БСП си остават само и единствено слухове, които няма как да бъдат доказани черно на бяло, освен ако директно не бъдат признати.

Проблемът може да се очертае занапред.

Вече се спекулира сериозно в средите на социалистите, че Кирил Добрев ще бъде водач на поне една депутатска листа. Тази в Благоевград. Шепне се, че щял да бъде водач и в Русе. Нека да припомним, че там кметът е от редиците на БСП Пенчо Милков. Няма нищо нередно двамата да са близки приятели. И в това няма нищо лошо – харесват го явно, заради качествата  и си го издигат социалистите.

Самият Добрев написа в своя профил във Фейсбук на 2 септември: „освен от Русе, ми се обадиха и от още 3 области, за да ме информират, че вчера съм номиниран за народен представител. Благодаря!“,

което още повече засилва съмненията, че мълвата за това, че ще е водач на повече от една депутатска листа е вярна. Друг е въпросът, че листите още не са наредени, но пълзи съмнението, че си е опекъл работите.

Съвсем друг пък е въпросът, дали в други листи не е сложил свои верни хора начело. Това пък още повече не може да бъде доказано и звучи като приказката – „Една познат от Враца каза…“.

И още нещо, на 11 септември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в прав текст заяви, че не изключва следващата сглобка да е и с БСП. Ама, дали има или няма решение на червената партия и то на конгрес да не се събира с ГЕРБ, с чиято политика се бори от създдаването му, пепел му тури!

И тук се питаме, ако Кирил Добрев наистина ще бъде водач на две червени листи, вероятността да влезе поне от едното място му е почти гарантирано. Ако пък наистина има участие във въпросните две фирми можем ли да мислим в посока, че има сериозно доверие между Борисов и Кирил Добрев, както казват хората „за милиони“, направо „златна“ връзка!

Оставяме настрана тези рошави подозрения. Други въпроси с основание възникват след изказването на Борисов:

Опечена ли е вече и коалицията между ГЕРБ и БСП?
Кой е топлата връзка с ГЕРБ?
Разкешват ли се постове за червени министри и зам.-министри отсега?

Дели ли се баницата с парите и влиянието вече зад гърба на нищо неподозиращите честни социалисти?

Знае ли новото ръководство за този договорляк или се правят зад гърба му?
И не на последно място, Кой стои зад всичко това?

Отговорите на тези въпроси трябва да бъдат дадени на хилядите леви хора в България, от които Позитано ще иска доверие съвсем скоро!

ЗАБЕЛЕЖКА: КритичноБГ е готов да даде трибуна на Кирил Добрев да оправергае журналистическите разследвания, че има каквато и да е връзка с двете фирми, сключили сделки за милиони с властта. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!