Нинова: Битката с мафията е жестока, тя не прощава, тя разделя вътрешно…

На покана отправена от БСП се отзовали от партия „Мир“, „Целокупна България“, „Движение за социален хуманизъм“, политически клуб „Екогласност,“ и 15 неправителствени и граждански движения за „широко ляво обединение“, твърдят от пресцентъра на Столетницата.

„Неравенствата растат. Увеличава се броят на работещите бедни“, се посочва в декларация на БСП и обединените патриотични, екологични, центристки партии, движения и организации. Те се обединяват в разрешаването на демографската криза чрез спешни мерки в здравеопазването и образованието.

Левите и патриотични организации са призвани да дадат отговор на тези предизвикателства. БСП нямаме претенция, че сме единствени и незаменими, изтъкна Корнелия Нинова. Не сме сами, имаме нужда от вас, обърна се тя към събралите се в залата.

„Не се продадохме на това, което е завладяло България“, заяви още Корнелия Нинова.

Нинова добави: „Затова имаме самочувствие, че единствено Българската социалистическа партия не се предадохме и не се продадохме.

Да, понесохме много, защото битката с мафията е жестока, тя не прощава, тя разделя вътрешно, тя създава партии-двойници, тя плаща на пропагандатори, тя измисля компромати, тя очерня личности, защото не иска да позволи да има алтернатива. Пак казвам – не сме единствени, може да сме грешни, може и пред вас да сме сгрешили. Но сме със самочувствие, че сме единствените, които в този момент можем да бъдем алтернатива на това, което се случва в България. И имаме нужда от вас”, обърна се отново към хората лидерът на БСП.

Тя добави още предизвикателства, пред които и България, и Европа, и светът са изправени: „Ковид-пандемията, войната в Украйна, войната в Близкия изток изправиха човечеството пред много въпроси, започнаха да се сриват икономики, започнаха да се сриват енергетики, започна движение на инвестиционния процес по целия свят. По време на ковид кризата големите работодатели изтеглиха своите заводи от Азия и в желанието си да скъсят пътя на доставките, тръгнаха към Европа. Сега върви обратен процес – евтините енергийни ресурси отново теглят големите фабрики и заводи на изток. Казвам ви го, защото когато те се движат, това се отразява на пазара на труда, на работната сила, на заплатите, на условията на труд”, посочи още Корнелия Нинова.

Нинова обяви и мотото, с което БСП ще се яви на изборите: „За достойна България в мирна Европа!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!