Нидерландия се изнася спешно от Техеран!

от Лазар Лазаров

Нидерландските власти решиха да затворят посолството си в столицата на Иран –  Техеран. Това се съобщава на сайта на външното министерство на кралството, предаде Lenta.ru.

Нидерландското посолство в Техеран и консулството на страната в Ербил ще бъдат затворени за посетители в неделя. Външното министерство на Нидерландия е взело това решение заради нарастващото напрежение между Иран и Израел.

От ведомството заявиха, че в неделя ще бъде взето решение дали да отворят посолствата и консулските служби в понеделник. Хората, които са имали планирани срещи на територията на посолството, са били уведомени за отлагането.

В заключение от министерството подчертават, че дейността на дипломатическите мисии в региона продължава, но безопасността на служителите и гражданите на Холандия е с най-висок приоритет. „По очевидни причини министерството никога не прави изявления относно предприетите мерки за сигурност“, се казва в изявлението.

Критично припомня, че по-рано австрийското и германското външно министерство  призоваха гражданите си да напуснат Иран.  „Предупреждаваме да не се пътува до Иран. Призоваваме австрийците да напуснат Иран“, се казва в съобщението на австрийското ведомство. „Поради настоящата напрегната ситуация в региона трябва да се приеме наличието на повишен риск, особено през следващите дни“, добавят от него.

Преди това беше съобщено, че Иран е готов да извърши голямо нападение срещу Израел, но че ударите са били отложени „в последния момент“. „Техеран е решил или да отложи удара, или да промени естеството на отговора си на атаката на Израел срещу неговото консулство в Дамаск, вероятно поради предупреждения от администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън“, се казва още в съобщението.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!