Newsweek: Спирането на работата на американското правителство ще бъде катастрофа за Киев

Възможното спиране на работата на правителството на САЩ от 1 октомври – т.нар. shutdown – ще бъде катастрофа за Украйна. За това пише американското списание Newsweek.

В статията се отбелязва, че това „може да се окаже неочакван подарък за противниците на САЩ и за руския президент Владимир Путин“.

Уточнява се, че спирането на работата ще засегне почти всички сфери на дейност на правителството на САЩ, както и конфликта в Украйна, което може да доведе до катастрофа за Киев.

По-рано беше съобщено, че спирането на работата на правителството на САЩ, ще застраши обучението на украинските войници и доставката на оръжие за Въоръжените сили на Украйна. В случай на шътдаун Пентагонът няма да може да подпише нови договори с отбранителната индустрия за производство на оръжия за ВСУ поради прекратяването на финансирането на Инициативата за насърчаване на сигурността на Украйна.

Шътдаунът е спиране на работата на федералните органи поради липса на финансиране. То може да настъпи, ако не бъдат приети разглежданите законопроекти за годишното финансиране на правителствените агенции.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече