Нетаняху: Навлязохме в Газа да унищожим Хамас. Военният му министър: Или ние, или те

Израелските военни навлязоха в Ивицата Газа с цел да унищожат палестинската радикална организация „Хамас“ и да освободят заложниците, които държаха в анклава, заловени по време на нападението срещу Израел на 7 октомври. Това заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху по време на телевизионно обръщение към нацията, предава The Times of Israel, пише Фокус.

„Граждани на Израел, снощи нашите сухопътни сили преминаха през портите на Газа, влязоха в леговището на злото. Това е война с ясно определени цели: да се унищожи силата на „Хамас“ и да се върнат заложниците“.

Говорейки след Нетаняху, министърът на отбраната Йоав Галант заяви, че няма нито един момент, в който да не мисли за заложниците.

„През последния ден напреднахме към нов етап“ във войната, заяви той. „Силата на огъня разтърси земята в Газа и това е различно от всичко, преживяно от „Хамас“ от създаването му.

„Силите на Израел маневрират на съответните места и нанасят удари по масивите на „Хамас“ в момента, над земята и под земята.“

Галант заяви, че израелските сили в Газа получават цялата информация от разузнаването и поддържащ огън, от който се нуждаят, добавяйки, че операцията е прецизна, смъртоносна и изключително мощна.

Галант допълни, че „има пълно доверие“ в началника на щаба на Израелските сили, ръководителите на „Шин Бет“, Мосад и войниците на полето.

Той подчертава, че Израел не иска да разширява войната, но е готов, ако някой друг се намеси.

Галант заяви още, че страната се грижи за резервистите, тези, които живеят в близост до районите на бойните действия и тези, които са напуснали домовете си.

Обръщайки се към заложниците, Галант заяви, че Израел прави всичко възможно, за да върне заложниците обратно. „Това не е второстепенна мисия.“

„Нека не се самозалъгваме, нашите врагове не търсят хуманитарни решения.

Галант смята, че колкото по-силно Израел удря „Хамас“, толкова по-големи са шансовете „Хамас“ да се съгласи да освободи заложници.

„Това няма да е кратка война. Това ще бъде дълга война“, заяви той.

„Ние или те“, категоричен е Галант.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!