Израел: Кой „глупак“ разреши хуманитарна пауза в Газа?

от Лазар Лазаров

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разкритикува решението за въвеждане на тактически паузи в южната част на Ивицата Газа за доставки на хуманитарна помощ. Това съобщи агенция Reuters,  позовавайки се на източник в израелската администрация, предаде Известия.

„Когато тази сутрин министър-председателят чу доклади за 11-часова хуманитарна пауза, той се обърна към военния си министър и даде да се разбере, че това е неприемливо за него“, заяви служителят, цитиран от агенцията.

Според Reuters израелският министър на националната сигурност и лидер на крайнодясната партия Отзма Йехудит Итамар Бен-Гвир не е подкрепил въвеждането на паузи.

Според него този, който е взел това решение е „глупак“ и трябва да бъде лишен от работа.

„Реакцията на Нетаняху подчерта политическото напрежение около помощта, която тече в Газа, където международните организации предупреждават за нарастваща хуманитарна криза“, се казва в публикацията.

Преди това, на 15 юни, медиите съобщиха за смъртта на израелски войници при нападение срещу бронетранспортьор в Рафах в южната част на Газа. Израелската армия съобщи, че загиналите са принадлежали на инженерен батальон и телата им са били евакуирани от града с хеликоптери с артилерийска подкрепа.

Освен това повече от 30 души бяха убити при израелски въздушен удар на 6 юни срещу бежански лагер в централната част на Газа. Според израелското разузнаване бойци от палестинското движение Хамас са използвали училището като скривалище и са планирали да извършат терористични атаки срещу израелски войници в близко бъдеще.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!