Нетаняху: Не е вярно, че съм бил предупреден за Хамас

Израелският премиер Бенямин Нетаняху категорично отхвърли твърденията, че е получил предупреждения за предстоящо нападение от страна на привържениците на палестинското радикално движение Хамас срещу страната му.

Противно на неверните твърдения: при никакви обстоятелства и на нито един етап министър-председателят Нетаняху не е бил предупреден за военните намерения от страна на Хамас. Напротив, всички служители по сигурността, включително ръководителя на (Израелския) Съвет за национална сигурност и ръководителя на Общата служба за сигурност прецени, че „Хамас е овладян и е постигнал споразумение“, се казва в изявление, публикувано в социалната мрежа X на Нетаняху (бивш Twitter).

Както се подчертава в текста, „това е оценката, която всички сили за сигурност и разузнавателна общност многократно са представяли на министър-председателя и кабинета на министрите, включително преди избухването на войната“.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече