Бенямин Нетаняху: Да прочистим територията от враждебните сили

Целият народ на Израел трябва да се обедини, за да спечели войната и да прочисти израелската територия от палестинските бойци. За това призова министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху, съобщава Ройтерс.

„От тази сутрин държавата Израел е в състояние на война. Първата ни задача е да прочистим територията от враждебните сили, които са проникнали на наша територия, и да възстановим сигурността и спокойствието в нападнатите общности“, заяви еврейският държавен глава.

На 7 октомври сутринта Хамас изстреля ракети по Израел, обявявайки началото на военна операция. В централната и южната част на страната, както и в района на ивицата Газа, е обявена въздушна тревога, съобщиха от пресслужбата на Израелските сили за отбрана. Освен това неопределен брой бойци са проникнали от ивицата Газа в граничните райони на Израел.

От своя страна катарското външно министерство заяви, че единствено Израел е отговорен за палестинските нападения и изострянето на ситуацията в Ивицата Газа, като всичко това е резултат от постоянното нарушаване на правата на палестинските жители.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!