Небензя заговори за отговора на Русия към „западните агресори“

Постоянният представител на Руската федерация Василй Небензя коментира, че ако страните – членки на НАТО позволят на Украйна да използва ракети с далечен обсег на действие, за да атакуват дълбоко в територията на Русия, това ще означава пряка война.

По думите му, Русия няма да остане безучастна и ще бъде принудена да отговори със съответни действия срещу „западните агресори“:

„В този случай, разбира се, ще бъдем принудени да вземем съответните решения с всички последствия за западните агресори. Нашите западни колеги вече няма да могат да се оправдават с отговорността и да прехвърлят вината върху Киев“

По-рано днес председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин коментира в своя канал в Telegram обсъждането от страна на САЩ, Германия, Великобритания и Франция за възможността да се даде разрешение на украинските въоръжени сили да нанасят удари по територията на Руската федерация.

„Това не е нищо друго, освен опит да се замаскира и скрие директно участие във военни действия. Всъщност САЩ и техните съюзници се опитват да си саморазрешат да извършат агресивни действия с ракети срещу Русия. В същото време Пентагонът анализира какви последствия се очакват в случай на ядрен взрив“, пише Володин.

Председателят на Държавната дума нарича подобни стъпки доказателство, че под прикритието на украинската армия държавите членки на Северноатлантическия алианс всъщност участват във военни действия.

Според Володин, ако доскоро НАТО се е ограничавала до обучение на войници на ВСУ и изпращане на съветници, то сега става дума за цели части на блока в сражения в зоната на СВО.

„Те определят кои градове на страната ни ще бъдат атакувани, координират военните действия и дават заповеди. НАТО се превърна в участник във военните действия в Украйна. Те водят война с нашата страна“ – подчертава председателят на Държавната дума.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!