Небензя отхвърли пред ООН всякакво съмнение за участието на Киев в атентата в Русия

от Лазар Лазаров

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви нa заседанието на Съвета за сигурност на Руската федерация, че няма никакви съмнения относно прякото участие на Украйна в терористичната атака в концертната зала „Крокус Сити Хол“ край Москва, предаде Lenta.ru.

По време на срещата Небензя представи предварителните резултати от разследването на терористичната атака. Според него следите на престъплението водят към Киев. „Няма никакви съмнение относно прякото участие на Украйна в това отвратително и нечовешко престъпление. А следите на неговите поръчители, както с основание можем да твърдим, водят към Киев“, подчерта той.

Lenta припомня, че по-рано руското външно разузнаване заяви, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън формира изкривена картина на терористичната атака в Крокус, опитвайки се да снеме вината от Украйна.

От своя страна говорителят на руското външно министерство Мария Захарова подчерта, че САЩ няма да успеят да объркат разследването на случая с терористичната атака. По думите ѝ действията на Вашингтон са насочени към „манипулиране на общественото мнение, за да „избели“ своите подчинени“, като уточнява, че те са представители на украинските власти.

Критично припомня, че по-рано на 8 април беше съобщено, че обвинените в организирането на терористична атака в Крокус Сити Хол в Красногорск посочиха своя координатор. Според тях човек на име „Сайфуло“ се свързал с тях и обещал по 1 милион рубли. „Сайфуло ни каза да отидем в Украйна, в Киев, там ще ни дадат 1 милион рубли“, отбеляза един от обвиняемите по време на разпит.

Преди това,  както писа Критично, в телефона на един от терористите, нападнали концертната зала Крокус Сити Хол, бяха открити снимки със знамето и герба на Украйна, а също и снимки на военни и бронирани автомобили в близост до разрушените жилищаНа телефона има и изображение на украинска пощенска марка с военен, който прави неприличен жест. Уточнява се, че съдържанието на мобилното устройство  потвърждава връзката между атаката срещу концертната зала и украинската следа.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!