Не на шега Forbes сложи Урсула начело на класация

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е най-влиятелната жена в света според Forbes. Това беше съобщено във вторник, 5 декември, на уебсайта на списанието.

Според изданието списъкът е определен по четири основни параметъра: богатство, медийно присъствие, влияние върху общественото мнение и сфери на влияние. Forbes пише, че за оценката на политическите лидери списанието е имало предвид „брутния вътрешен продукт и населението“, а за ръководителите на корпорации – доходите, печалбата и броя на служителите. Анализирани са също така медийните споменавания и обхватът на социалните медии.

Камала Харис, вицепрецидент на САЩ

Според предоставения списък на 100-те жени Кристин Лагард, ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ), заема второ място, а вицепрезидентът на САЩ Камала Харис допълва челната тройка. След нея се нареждат италианският министър-председател Джорджия Мелони и американската певица Тейлър Суифт.

По-рано, на 3 октомври, Forbes отново обяви Илон Мъск за най-богатия човек в САЩ. Списанието оценява състоянието на Мъск на 251 млрд. долара, което е същото като през 2022 г., когато бизнесменът също оглави класацията.

На второ място е основателят на американската корпорация Amazon Джеф Безос (161 милиарда долара), а на трето е съоснователят на корпорацията Oracle Лари Елисън (158 милиарда долара).

Според Forbes състоянието на четиристотинте най-богати американци се е увеличило с 500 милиарда долара спрямо миналата година и в момента възлиза на 4,5 трилиона долара.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!