Найджъл Фараж: Борис Джонсън е виновен за жертвите от войната в Украйна!

от Лазар Лазаров

Борис Джонсън, който беше британски министър-председател през 2019-2022 г. и убеди украинския президент Владимир Зеленски да не подписва мирното споразумение с Русия през пролетта на 2022 г., е виновен за жертвите от боевете в Украйна. Това заяви Найджъл Фараж, лидер на британската дясна популистка партия „Reform UK“, предаде ТАСС.

На въпроса как би изглеждало едно мирно споразумение за Украйна, той отговори: „Това е да не се отхвърля мирно споразумение, което Джонсън много ясно направи по свои собствени причини. Колко хора са загинали в резултат на това, не знам„, цитира думите му британският вестник The Times.

„Сякаш (Борис Джонсън – бел.ред.) иска и двете страни да се бият до смърт. Като се има предвид, че имаме до един милион жертви от боевете, намирам това за изключително“, добави Фараж

Лидерът на Reform UK не изключи, че Украйна ще трябва да се откаже от част от териториите си, за да сложи край на боевете. „Това е неговият избор [на Зеленски]. Никой дори не говори за мир. Всичко, за което говорим, е „Украйна ще победи“. Наистина ли? Аз съм доста скептичен за това“, отбеляза той.

Според Фараж, ако Зеленски настоява да си върне всички области, които киевските власти смятат, че принадлежат на Украйна, „в Украйна може да не останат млади мъже“.

Дейвид Арахамия, ръководител на пропрезидентската фракция в партията „Слугата на народа“ във Върховната рада (украинския парламент), заяви през ноември 2023 г., че бившият британски премиер Борис Джонсън е забранил на Киев да подпише мирни споразумения с Русия след преговорите в Истанбул през март 2022 г. и поиска Украйна да продължи военни действия срещу Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!