Най-популярната австрийска партия: Парите за Украйна са хвърлени през прозореца! Стига!

„Австрия е платила достатъчно!“ – Австрийска партия против санкциите. FPÖ внася предложение за спиране на финансирането на Украйна, пише сайта RMXnews.

„От забраната на двигателите с вътрешно горене до абсурдните договори за ваксини и милиардите евро под формата на подаръци за режима на Зеленски – институциите на ЕС не действат в интерес на австрийците“

Австрийската партия на свободата (FPÖ), която в момента е най-популярната партия в Австрия според последните социологически проучвания, внесе предложение в местния парламент, в което се иска Австрия да прекрати финансирането на Украйна, като се имат предвид милиардите евро, които според нея вече са подарени от Брюксел.

Предложението беше отхвърлено от всички партии с изключение на FPÖ.

„ЕС трябва най-накрая да спре да изхвърля през прозореца милиарди пари на държавите членки“, заяви депутатката Петра Щегер, говорител на FPÖ за европейската й политика, докато говореше пред комисията по външни работи на австрийския парламент.

„Ние казваме: Стига толкова. Австрия е платила достатъчно! Нашата работа е да представляваме интересите на австрийските данъкоплатци. Затова водим кампания за прекратяване на тази безотговорна политика за сметка на държавите, които са нетни платци, и за спиране на вноските, докато не получим уверение, че парите ни се използват по договорен и отговорен начин и това огромно разхищение бъде прекратено“, заяви Стегер след заседанието.

Депутатът заяви, че институциите на ЕС са загубили всякакъв здрав разум, когато става въпрос за бюджетна политика, като един бюджетен излишък следва друг по напълно безотговорен начин.

Консервативната партия отдавна се противопоставя на режима на санкции на ЕС срещу Русия, като твърди, че той не е навредил на руските военни усилия и е довел до сериозни икономически затруднения както за Австрия, така и за Европа като цяло.

Тази година Австрия ще плати 3,6 млрд. евро членски внос в Брюксел, което включва вноски в Европейския механизъм за мир за закупуване на оръжие за Украйна, както и средства за Механизма за бежанците в Турция.

„В резултат на това австрийските граждани от години изпращат милиарди евро на институциите на ЕС, а институциите на ЕС ги пръскат в климатичното безумие и предизвикаха най-високата инфлация от 1952 г. насам. Институциите на ЕС не действат в интерес на австрийците – от забраната на двигателите с вътрешно горене до абсурдните договори за ваксини и милиардите евро под формата на подаръци за режима на Зеленски. Те разпределят парите, които събират, според своя „морален“ компас, вместо да се занимават с реалните проблеми на европейците“, заяви Щегер.

Депутатът от FPÖ Харалд Вилимски също заяви, че Украйна не може да се присъедини към Европейския съюз и австрийското правителство трябва да отстоява тази позиция със зъби и нокти, тъй като последиците от присъединяването на Украйна ще бъдат много сериозни.

Той заяви, че присъединяването на Украйна към ЕС, което Брюксел сега прокарва волно или неволно, трябва да бъде отхвърлено по редица причини, една от които е драматичното въздействие, което то би имало върху бюджета на ЕС.

„Според съобщения в пресата Комисията на ЕС сега моделира последиците на примера на настоящата финансова рамка за периода 2021-2027 г. Според него само Украйна ще получи 186 млрд. евро. Ако шестте държави от Западните Балкани плюс Грузия и Молдова се включат като допълнително присъединяващи се държави, те ще получат общо 257 млрд. евро. Казано по-просто, това означава, че само Украйна ще се нуждае от около 15 % от общия бюджет на ЕС“, каза Вилимски.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече