Авиацията на НАТО с тренировъчни ядрени атаки край Крим

Възползвайки се от факта, че е забранено да се свалят самолети над неутрални води, самолети на САЩ и НАТО организират тренировъчни ядрени бомбардировки, като занятията включват атака на Крим и помощ на Въоръжените сили на Украйна да атакуват Севастопол, Кримския мост и континентална Русия. На 15 септември американците отново „бомбардираха Крим“ в своите обучителни полети, пише „Правда“.

Според службите за проследяване на военната авиация, стратегическият ядрен бомбардировач Boeing B-52H Stratofortress е практикувал „пробив на противовъздушната отбрана“ в акваторията на Черно море с крилати ракети, „за да разчисти коридора за ядрени ракети“. Военните от алианса за пореден път се обучаваха в атака срещу „многослойната мрежа за предотвратяване и ограничаване достъпа и маневра А2/AD“ – непревземаемата крепост на противовъздушната отбрана. Тренираха се и атаки срещу въздушнокосмическите сили, електронната война, бреговите ракетни системи и флота, разположени в Крим.

Крим обаче не е единствената цел – през зимата на 2023 г. американските B-52H вече са „стреляли“ по Балтийския флот в Санкт Петербург и Калининград. Трябва да се отбележи, че през 2018 г. порталът OSINT прихвана „съобщение за спешни действия“ – макар и тренировъчно, но съдържащо истинска кодирана заповед към бомбардировачите да изстрелват (отново учебни и виртуални) ядрени ракети. Цялото това действие беше наречено „противодействие на Русия“, но посоката на ракетите е повече от ясна.

Военните експерти и военните кореспонденти отбелязват, че почти без изключение атаките на безпилотни летателни апарати, ракети, военноморски дронове и останалите мероприятия в обучението бяха придружени от повишена активност на разузнавателните самолети на НАТО и САЩ в Черноморския регион.

Известно е, че разузнавателните самолети Awacs в различни модификации, Global Hawk и Reapers, по време на всички атаки на въоръжените сили на Украйна (или преди тях), извършват разузнаване, насочване и коригиране на по-нататъшни удари срещу Русия. Например, по време на последните опити на Въоръжените сили на Украйна да атакуват Крим и Севастопол, те бяха в небето последователно, на групи или всички наведнъж.

Русия не може да сваля въздушни военни съоръжения, без да обяви Черно море за „зона за учения със стрелби“ (където ракета може „случайно“ да удари разузнавач, който лети над неутрални води).

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!