НАТО призова Армения да влезе в алианса. Тя готова за сътрудничество

Гюнтер Фелингер, председател на Европейския комитет за развитие на НАТО, смята, че Армения трябва да се присъедини към Северноатлантическия алианс.

„Призовавам Армения да се присъедини към НАТО. Джо Байдън, президент на САЩ, защитете републиката“, написа той в социалната мрежа X (бивш Twitter), писа ТАСС. 

Армения е готова да продължи процеса на сътрудничество с НАТО, каза заместник-министърът на външните работи Вахан Костанян, предаде РИА Новости.

Той отбеляза, че Ереван взаимодейства със Северноатлантическия алианс не за първа година. „Сътрудничим си с НАТО в различни формати и имаме готовност да продължим този процес“, каза заместник-министърът.

Костанян каза също, че не може да каже дали предложението на председателя на Европейския комитет за развитие на Алианса Гюнтер Фелингер за присъединяване към НАТО е свързано с неотдавнашните твърдения на арменския министър-председател Никол Пашинян, че Русия се отдалечава от Южен Кавказ.

Дипломатът добави, че арменската страна води открит и искрен диалог с руските си колеги, по време на който обсъжда съществуващите проблеми.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!