НАТО приветства даването на ракетни системи с голям обсег на Украйна!

от Лазар Лазаров

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че приветства изпращането на ракетни системи с голям обсег в Украйна от страните от алианса. Това той съобщи на 11 март на пресконференция в Брюксел, предава Известия.

„Също така приветствам това, че че някои съюзници доставят системи с голям обсег“, отбелязва Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО отказва да коментира конкретни системи и усилията на съюзниците да ги доставят, когато отговаря на въпроси на репортери относно плановете на Берлин за ракетите Taurus.

Известия припомня, че по-рано, на 10 март, германският външен министър Аналена Бербок подкрепи идеята на британския си колега Дейвид Камерън Лондон да закупи германски ракети Taurus и да прехвърли британските Storm Shadow в Киев. Според нея подобна кръгова размяна на оръжия е имало и преди.

На 9 март в интервю за вестник Süddeutsche Zeitung Камерън заяви, че Лондон е готов да помогне на Берлин да разреши проблемите, които възпрепятстват доставката на германските ракети Taurus на Киев. Той също така не изключи възможността за провеждане на т. нар. кръгов обмен, при който Лондон ще получи германските ракети Taurus, а Киев ще получи английските ракети Storm Shadow. 

В същото време на 7 март Бърбок заяви, че Украйна трябва да получи повече боеприпаси, системи за противовъздушна отбрана и далекобойни оръжия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!