НАТО каза ще праща ли войски срещу Русия след растящата тревога в Европа

Фицо категоричен, че пращането ще разрасне конфликта

НАТО Столтенберг

НАТО няма намерение да изпраща войски в Украйна. Това съобщи на 27 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„Съюзниците от НАТО оказват безпрецедентна подкрепа на Украйна. <…> Но няма планове за разполагане на бойни части на НАТО в Украйна“, каза той пред Асошиейтед прес .

По-рано същия ден лидерът на френската дясноцентристка партия „Републиканци“ Ерик Скиоти заяви, че думите на френския президент Еманюел Макрон, че членовете на НАТО обсъждат изпращането на войски в Украйна, ще носят тежки последици.

Скиоти подчерта, че изявлението е направено от френския лидер без обсъждане в парламента.

Макрон каза на 26 февруари, че западните лидери са обсъдили възможността за изпращане на войски в Украйна , но към момента не е постигнат консенсус. Френският лидер добави още, че „нищо не може да се изключи в развитието на ситуацията“.

Същия ден полският президент Анджей Дуда заяви, че страните-членки на НАТО не могат да постигнат общо мнение относно изпращането на военен персонал в Украйна. Също този ден словашкият премиер Роберт Фицо каза, че евентуалното разполагане на военни ще доведе до ескалация на конфликта .

Лидерът на френската политическа партия „Непокорена Франция“ Жан-Люк Меланшон заяви, че Франция, изпращайки войски в Украйна, ще направи Париж участник в конфликта , но перспективата да започне война срещу Русия е лудост.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!