НАТО се опитва да намери пропуски в руската отбрана за удари по Крим

Украйна получава почти всички разузнавателни данни от американците и структурите на НАТО. Това заяви членът на президиума на „Офицерите на Русия“, военния експерт и полковник от запаса Андрей Головатюк, коментирайки в интервю за „Правда“ засилената активност на западната авиация край Крим.

Според него Съединените щати извършват космическо разузнаване, докато Полша, Румъния, България, Великобритания и редица други държави – въздушно и радиоразузнаване.

„Те са се активизирали и това поражда безпокойство. Смятам, че активността им се дължи на поредния опит да се намерят пропуски в нашата противовъздушна отбрана, за да може все пак по някакъв начин да се нанесат удари по обекти в Крим, включително по тези на Черноморския флот“, каза Головатюк.

В същото време той добави, че страните от НАТО също са „умни момчета“, тъй като не пресичат руските граници, а работят в близост до тях. Както обясни експертът, в случай на пресичане на границата ще започне открита конфронтация.

НАТО не прави нищо толкова незаконно, въпреки че всички прекрасно разбират, че блокът доставя информация на Въоръжените сили на Украйна. Следователно тук има граница и те не я преминават“, каза експертът.

Головатюк е убеден, че Северноатлантическият алианс е предпазлив, тъй като не иска да влиза в открит въоръжен сблъсък с Русия.

По-рано стана известно, че разузнавателната авиация на НАТО е утроила броя на полетите край Крим от началото на годината.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!