Наследникът на Пригожин е бил пленен. Близо 50 бойци от Вагнер са убити

Един от бившите командири на Евгений Пригожин, Антон Елизаров с позивна Лотос, е бил в конвоя на ЧВК „Вагнер“, попаднал в засада в Мали. Това съобщи военният експерт Борис Рожин, съобщи Лента.ру.

Сепаратистите от движението „Координация на движението Азавад“ са успели да вземат в плен командира на щурмоваците, наследник на Пригожин в ЧВК. Той незабавно е разменен обратно.

Също така Рожин потвърди смъртта на автора и администратора на канала в Телеграм „Сива зона“ Никита с позивна „Бели“. „През последните шест месеца той работеше безследно из Сирия и африканските страни. Беше истински руски офицер и загина в битка с оръжие в ръце“, каза експертът.

Лотос оглави „Вагнер“ след катастрофата на бизнес самолета, на борда на който бяха основателят на компанията Евгений Пригожин и ръководителят на ЧВК Дмитрий Уткин, на когото „Вагнер“ дължи името си.

В ранните часове на 28 юли беше съобщено, че конвоят на ЧВК „Вагнер“ е попаднал в засада от туарегски сепаратисти близо до град Кидал. Жертви на нападението са най-малко 20 военнослужещи от ЧВК, но редица източници твърдят, че повече от петдесет бойци не са оцелели.

Инцидентът е станал в Мали в близост до град Кидал. Бойци от арабското движение „Координация на движенията в Азауад“ са устроили засада на конвоя, в който освен ЧВК са били включени и бойци на правителствените войски. Свързаната с „Ал Кайда“ група е спряла конвоя с помощта на няколко бомби, поставени по пътя.

В резултат на това вагнеровците са претърпели тежки загуби.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!