Напрежението край Байдън ескалира. Донори на партията му искат отстраняване и против волята му

байдън

Спонсорите на Демократическата партия обсъждат възможността американският лидер Джо Байдън да бъде премахнат от списъка с кандидат-президенти дори против волята му на фона на неуспешния му дебат с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи на 30 юни The New York Times .

Демократичните донори бяха сериозно обезпокоени от лошото представяне на Байдън и обмисляха как да променят хода на предизборната кампания. Някои членове на партията разчитат, че ръководителят на Белия дом самостоятелно ще откаже да участва в изборите.

„Вечно нервните донори от Демократическата партия се оказаха на ръба, докато някои от най-богатите хора в Америка съчувстваха за слабото представяне на Байдън в дебата и обмисляха начини да обърнат надпреварата“, се казва в новината.

Дебатът Байдън-Тръмп се проведе на 27 юни в Атланта. Настоящият президент на Съединените щати каза, че се е справил добре.

На свой ред на 28 юни CNN, позовавайки се на източници, отбеляза, че в Демократическата партия на САЩ е започнала паника след речта на Байдън . По-специално вицепрезидентът Камала Харис призна, че началото на дебата Байдън-Тръмп не върви добре. Един бивш служител на сегашния американски лидер каза, че той „изглеждаше и звучеше ужасно“ и освен това говореше несвързано.

След дебата в Съединените щати Ройтерс проведе анкета, в която се оказа, че американските избиратели, които преди не можеха да направят избор между кандидатите за президент на страната Байдън и Тръмп, сега са склонни да гласуват за републиканеца.

На следващия ден The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, съобщи, че след неуспешния предизборен дебат между Байдън и Тръмп, Демократическата партия неофициално обсъжда замяната на настоящия ръководител на Белия дом с друг кандидат. Журналистите отбелязват, че лошото представяне на Байдън е хвърлило Демократическата партия в смут.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!