НАП подхваща фирмите и хората, които стоят зад партия „Величие“

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”, пише Обективно.

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов, цитиран от БТА.

Изпълнителният директор на НАП съобщи, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов отрече подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми да са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

Вчера водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент Николай Марков каза, че в „Историческия парк“ във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства. Ивелин Михайлов отрече обвиненията, че „Исторически парк“ е финансова пирамида и че е събирал пари от хора с обещание за покупка на акции в проекта и големи печалби.

Партията „Величие“ мина 4-процентната бариера и ще има около 12 депутати в 50-то Народно събрание. За нея са гласували 99 852 души на изборите за национален парламент и 81 933 души на изборите за Европейски парламент, по данни на ЦИК

По повод изтеклите записи преди изборите, в които се чуват гласове на лидерите на “Продължаваме промяната” (ПП) и в които се коментира “кеш в торби”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил и че НАП не работи по този случай.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!