16,5 млн. англичани спират отоплението за зимата и няма да ползват топла вода. Не могат да си го позволят

Близо една четвърт от английските домакинства (16,5 милиона души) са толкова притиснати от нарастването на сметките за електричество, че вече планират през идващата зима да се откажат от отопление на домовете си и топла вода. Това показва излязло наскоро проучване на Citizens Advice, което е цитирано от специализираното издание Oil Price.

Тези крути мерки, които планират 25% от домакинствата да мръзнат на студено, следват от решението на националния им регулатор за пазара на електроенергия да позволи скок на цената на тока с 9,2%. В парично изражение е от 150 паунда на домакинство на месец.

От изследването става ясно, че най-голям процент на притеснени семейства е сред тези, които имат малки деца. Те се страхуват, че не могат да осигурят топло на малките си.

Изследването сочи, че цели 45% (35,1 милиона души) от домакинствата са решили да намалят до минимум отоплителните си уреди, или да спрат топлата вода т.е. да консумират най-малко ток, за да успеят да платят хем сметките си, хем да им останат пари да се изхранват.

34% (22,8 милиона души) от питаните в проучването са заявили, че ще им бъде трудно да си купуват храна, и да плащат ипотеките си. Адекватната издръжка на децата им също е поставена пред сериозно изпитание.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!