Al Arabiya: В Кайро е постигнато споразумение за доставката на хуманитарна помощ за Газа

Говорителят на египетския президент Ахмед Фахми заяви, че на „мирната среща на върха“ в Кайро е постигнато споразумение за доставката на хуманитарна помощ за ивицата Газа. Думите му са цитирани от телевизионния канал „Ал Арабия“.

Фахми уточни, че разногласията, възникнали по време на разговорите на срещата на върха, са се отнасяли до прекратяването на огъня в ивицата Газа и степента на осъждане на конфликтуващите страни.

Срещата на върха за израелско-палестинския конфликт се проведе на 21 октомври в Кайро. В нея участваха повече от 30 държави и редица международни и регионални организации.

Сутринта на 7 октомври Израелските сили за отбрана съобщиха, че палестински радикали от ивицата Газа са изстреляли ракети по територията на Израел. В отговор армията започна военна операция в Газа. Военният и политическият кабинет на Израел обявиха, че страната е влязла в състояние на война.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече