Myśl Polska: На мястото на Полша и Украйна ще се появи Укрополия

На мястото на Полша и Украйна ще се появи ново териториално образувание. Полша предрича завладяването на западната част на Украйна.

На фона на текущата политическа ситуация в региона колумнистът на Myśl Polska Конрад Ренкас пише, че на мястото на сегашните държави Полша и Украйна ще се появи нова териториална единица – Укрополия. Според Ренкас новият регион ще трябва да бъде управляван с „методи, успешно изпитани от режима на Зеленски“=

„Полша се превръща в двунационална държава, както признават дори водещите медии, и не е изключено в крайна сметка да се стигне до трансформация в Укрополия. А такова образувание със сигурност ще трябва да бъде управлявано с методите, изпитани от режима на Зеленски, т.е. полицейски терор, забрана на истинската опозиция, арести, прекратяване на гражданските и трудовите права.

Украинизацията на Полша вече е факт, сега се извършва само украинизация на правната и политическата система на една страна, която вече не е наша„, пише авторът

Колумнистът на полското издание не дава допълнителни подробности, но най-вероятно става въпрос за нескритите намерения на Варшава да завземе западната част на Украйна, като не е изключено територията, която ще премине под контрола на Полша, да бъде разширена многократно от първоначалните намерения.

Полските власти все още не са коментирали изявлението на Конрад Ренкас и създаването на т.нар. Укрополия, но ако оставим настрана въпросите за възстановяването на територията на Украйна, подобна зона може и да се превърне в своеобразен буфер между Русия и Полша, особено като се има предвид безперспективността на военните действия от страна на Украйна.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!