Myśl Polska: Разширяването на войната в Украйна, може да ликвидира Полша като държава

от Лазар Лазаров

Потенциалното разширяване на конфликта в Украйна в Полша заплашва с негативни последици за страната. Това пише в статия колумнистът на полското издание Myśl Polska Еугениуш Зинкевич, предаде Lenta.ru.

Зинкевич разкрива последиците от разрастването на конфликта в Украйна и подчертава, че той заплашва Полша с гибел. Според него изходът от подобна криза ще бъде трагичен.

„Страхувам се, че играта на Полша в американския отбор може в бъдеще да доведе до ликвидация на полската държава“, отбелязва авторът на статията.

Журналистът предполага, че членството в НАТО дава на полските власти фалшиво усещане за пълна безнаказаност. Но фантазиите на президента на страната Анджей Дуда и други политици ще погубят самата Полша, а не Русия, предупреждава Зинкевич.

По-рано беше съобщено, че Полша е намалила размера на хуманитарната помощ за Украйна.

През юни полската фондация Dobro Zawsze Wraca предостави подкрепа, включително продукти за лична хигиена, храна, лекарства и комплекти за първа помощ.

Както съобщи Критично по-рано Въоръжените сили на Полша предлагат на гражданите лятна програма „Почивка с армията“ за доброволно военно обучение в случай на възможен конфликт с Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!