Москва привика американския посланик заради Севастопол

Ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ в Русия Лин Трейси е извикана в руското външно министерство, където й е връчен демарш (нота до съответната държава) във връзка с ракетното нападение на Украйна срещу цивилни граждани в Севастопол. Това беше съобщено от министерството на 24 юни.

Руското външно министерство отбеляза, че САЩ носят еднаква отговорност с киевския режим за терористичната атака срещу мирното население на Крим.

„На Л. Трейси беше направен демарш във връзка с новото кърваво престъпление на киевския режим, покровителстван и въоръжен от Вашингтон, който извърши целенасочено, съпроводено с многобройни жертви, включително деца, ракетно нападение срещу мирното население на Севастопол“, заяви руското външно министерство на своя уебсайт.

От министерството подчертават, че действията на Вашингтон, който насърчава пронацистките власти в Киев да продължат борбата с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) „до последния украинец“, като разрешава удари дълбоко в руската територия, няма да останат безнаказани.

„САЩ водят хибридна война срещу Русия и на практика са се превърнали в страна в конфликта, като снабдяват ВСУ с най-модерни оръжия, включително ракетите ATACMS с касетъчни бойни глави, използвани срещу жителите на Севастопол, чието насочване и въвеждане на летателни задачи се извършва от американски военни специалисти. <…> Със сигурност ще последват ответни мерки“, се казва в съобщението.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!