Младежите от БСП поискаха ОСТАВКАТА НА НИНОВА. И, за да ги разбере ясно пуснаха транспаранти на Позитано. ВИДЕО

Членове на младежката организация на БСП спуснаха транспаранти по фасадата на централата на партията на ул. „Позитано“ 20 в София. На единия от плакатите бе написано „Промяна“, а на другия „Оставка“. Причината за акцията са слабите изборни резултати, които левицата регистрира на поредни парламентарни избори.

Според публикуваните от Централната избирателна комисия резултати при 93,53% обработени протоколи БСП е пета политическа сила, като получава едва 7.12 процента от гласовете на избирателите.

На заседание на младежката организация е взето решение да бъде поискана оставката на Корнелия Нинова и да бъде свикан Националния съвет на БСП, който да подготви Конрес и избор на нов лидер. Габриел Вълков, председател на младежката организация, заяви, че изборните резултати са катастрофа, след като от 2017 година от 900 000 гласоподаватели партията се е сринала до сегашните малко над 140 000 гласа (7.12 процента).

Снощи председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова заяви, че в партията са притеснени от ниската избирателна активност, но ще коментират ситуацията след излизането на окончателните официални резултати от ЦИК.

Нинова не коментира дали ще подаде оставка.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!