Министрите на отбраната на САЩ и Русия с първи телефонен разговор

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов и ръководителят на Пентагона Лойд Остин обсъдиха по време на телефонен разговор ситуацията около Украйна, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната. Разговорът се състоя на 25 юни по инициатива на американската страна, отбелязват от военното ведомство.

Андрей Белоусов е посочил пред събеседника си опасността от ескалация на обстановката в зоната на Северния военен окръг, която е предизвикана от доставките на американско оръжие за въоръжените сили на Украйна. От ведомството отбелязаха, че страните са обсъдили и други въпроси.

Прессекретарят на Пентагона Патрик Райдър потвърди , че е проведен телефонен разговор между Остин и Белоусов. Представител на Министерството на отбраната на САЩ разкри и темите, обсъждани от страните.

Това беше първият телефонен разговор на министър Остин със колегата му Белоусов и той подчерта важността на поддържането на линии за комуникация на фона на продължаващия конфликт в Украйна, отбеляза служителят.

В средата на юни Лойд Остин заяви, че в момента не вижда никакво желание от страна на страните-членки на НАТО за разширяване на Северноатлантическия алианс в близко бъдеще. Шефът на Пентагона отбеляза, че не вижда признаци, че НАТО може да се разшири през следващите месеци. Според него обаче политиката на „отворени врати“, използвана от НАТО, все още е в сила.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!