Министерството на здравеопазването на САЩ налага „оруелски“ език и отричане на реалността за половете

Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на Съединените щати въведе нова политика за половите местоимения, която според един експерт от фондация „Херитидж“ и бивш служител на министерството нарушава правата на служителите и ще доведе до уволнения за „неправилно определяне на пола“, съобщава Fox News.

„Министерството на здравеопазването и човешките ресурси и федералното правителство изискват от служителите си да говорят неистини“, заяви пред Fox News Роджър Северино, вицепрезидент на фондация „Херитидж“ за вътрешната политика и бивш ръководител на отдела за граждански права в министерството по време на управлението на Доналд Тръмп.

Северино пръв съобщи за тази история в социалната мрежа X, миналата седмица. Той написа, че „Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на Щатите е наложило мандат за транссексуални местоимения на служителите си, които сега ще бъдат принудени да отричат биологичните реалности със собствените си думи или ще бъдат уволнени“ и включи скрийншот на имейл, изпратен до служителите в отдела.

Роджър Северино, вицепрезидент на фондация „Херитидж“

Северино заяви пред Fox News, че Първата поправка защитава федералните служители от това да бъдат задължавани да говорят неистини, да бъдат принуждавани да приемат одобрена от държавата идеология и да изискват от хората да се отричат от собствената си вяра. „Тези политики биха изисквали всички тези неща“, казва Северино, който е завършил Харвардското юридическо училище.

„Към всички служители трябва да се обръщаме с имената и местоименията, които използват, за да опишат себе си“, се посочва в имейл до служителите на министерството като част от настояването за „Насоки за половата идентичност и недискриминацията„, които според него защитават „правата и защитата на служителите, свързани с половата идентичност“.

Северино казва, че натискът е започнал с две изпълнителни заповеди на Белия дом, една от януари 2021 г. и една от юни 2022 г., които са били формулирани като начини за борба с „половата дискриминация“ въз основа на „полова идентичност“.

„Към всички кандидати и служители трябва да се обръщат с имената и местоименията, които използват, за да се опишат. Използването на коректни имена и местоимения помага за създаването на работни места, свободни от дискриминация и тормоз“, се казва в ръководството на Службата за управление на персонала на САЩ.

„Тази практика също така създава приобщаваща работна среда, в която всички кандидати и служители са третирани с достойнство. Изолираното и непреднамерено използване на неправилно име или местоимение обикновено не представлява незаконен тормоз, но, както обяснява Комисията за равни възможности в областта на заетостта, продължителното умишлено използване на неправилно име или местоимение (или и на двете) може при определени обстоятелства да допринесе за незаконна враждебна работна среда.“

Рейчъл Ливайн

В непоказван видеоклип в YouTube, към който има връзка в имейл до служителите на министерството от миналата седмица и в който участва помощник-секретарят на Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ Рейчъл Ливайн, която се идентифицира като транссексуална, се казва, че „това, което знаете, че сте, е валидно“.

Северино обяснява пред Fox News, че „оруелската“ политика означава, че „погрешното определяне на пола“ на някого ще се квалифицира като нарушение на антидискриминационния закон, което „води до уволнение“. Във видеото също така се посочва, че служителите „могат да носят дрехи“ и да „използват тоалетни“ въз основа на това, като какъв пол се идентифицират.

„Мъжете, които се идентифицират като жени, имат право да се събличат пред колежки в съблекалнята“, казва Северино за това как това правило се отнася до съблекалните и баните на Министерството на здравеопазването и човешките ресурси.

„Преди беше така, че ако позволиш на мъж да се съблече гол пред жена на работното място, това моментално е нарушение на закона за гражданските права. Това е квинтесенцията на враждебната работна среда, подлагайки жените на това. Сега политиката казва на жените, които може да се чувстват неудобно в тази ситуация, че те са тези, които трябва да напуснат“, каза Северино. Той каза, че има „силни аргументи“, че служителите имат правни средства за защита срещу подобни политики и могат да „упражнят правата си“.

„Ние защитаваме правото на политическо несъгласие, а тук по същество се изискваше да се закълнем във вярност на знамето на дъгата“, каза Северино.

Северино каза също, че служителите имат „право на своята вяра“ и „шефът ви не може да ви принуди да се отречете от вярата си като условие да работите там“.

Той заяви, че политиките, които принуждават служителите да отричат половата реалност или да вървят срещу убежденията си, имат абсолютно отрицателен ефект върху морала и производителността и че настоящите държавни служители са му казали същото.

„Те са изправени пред ужасна дилема. Дали се надяват, че ще могат да минат под радара и да се опитат да избегнат проблема и може би да прикрият вярата си, за да могат да запазят работата си, или да се изправят и да кажат, че тази политика е погрешна, и да се борят за правата си? И след това да видят огромна мишена на гърба си“, казва Северино

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!