Министерство на равенството в бъдещото либерално правителство на Полша?

Според неофициални източници новото правителство под ръководството на Доналд Туск щяло преструктурира съществуващото Министерство на семейството и социалната политика. Телевизия TVN24 съобщи за възможността за създаване на две нови министерства: Министерство на политиката за възрастните хора и Министерство на равенството.

Потенциалното преструктуриране на министерствата е критикувано от водещия политик на „Право и справедливост“ и настоящ министър на отбраната Мариуш Блашчак. Той твърди, че Министерството на семейството в правителството отдавна се занимава с въпросите на равенството – изравняване на условията за по-малко щастливите и създаване на основи за подобряване на качеството на живот в Полша. Той подчерта, че без това министерство нямаше да съществуват програми за обезщетения, както и 13-та и 14-та пенсия.

„Идеята за премахването му и замяната му с Министерство на равенството е подигравка с полските семейства. Единствената цел е да се създаде финансово убежище за различни видове идеологически фанатици“, заяви Блашчак в социалните мрежи.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!