Евгени Минчев: Странно, е че ме посочиха за сив кардинал на този закон. Като човек който няма свои деца, всички деца в нужда са и мои

Интервюто с лорд Евгени Минчев за КритичноБГ взе Валентин Кардамски

Лорд Евгени Минчев бе един от първите, които се противопоставиха на джендър пропагандата в образованието у нас. Публикува редица постове в своя профил във Фейсбук, участва в комисии в Народното събрание, даде интервюта по темата. Това очевидно му навлече и неприятности – атаки от различни кръгове. В някои от постовете си, Минчев се обърна към хората с гей ориентация и им обясни, че са инструмент в задкулисни игри. КритичноБГ го потърси за интервю, в което да обясни мотивите за своята позиция.

Г-н Минчев, Вие бяхте един от първите изправили се срещу опита да бъде прокарана джендър пропагандата в училище. Защо?

– Защото тази идея се яви чужда на манталитета на българите и този път за добро, но липсваше силен обществен глас, който да оповести ненужността и. Не съм имал никакво намерение да гръмоглася по отношение на закона, създаването или утвърждаването му, но вътрешният ми глас казваше да говоря. Обикновено съм тих, когато става въпрос за обществени нагласи, но тук се наложи дори да пренебрегна суетата си и да изповядвам своя дълг чрез статии и апели. Моят дълг е този на популярната личност, която дължи на народа си рамо за подкрепа и утеха, когато той не нуждае от това.

– Какво се крие зад тази политика, която е редно да подчертаем, че е опит да бъде инсталирана от Запад?

– Много ми е мъчно, че хората отказват да разберат, че това не е образователно а индоктриниращо действие и поведение от страна на инициаторите. Законово е обобщено, че до пълнолетие, родителите отговарят за възпитанието и отглеждането на децата.

Което може би означава, че целта е било да се катурне родителското влияние и да се предостави в ръцете на личности и институции, които е възможно да имат определени ползи от това.

Аз не съм против пропагандата, но ако има такава, тя трябва да мине през родителя, да се извиси в мащабите, да кажем, на една педагогическа стая, на психологически институт, който не да набира пациентите си от училище, но да ги очаква и приеме, ако те сами го потърсят.

Освен това звучи подозрително да се подхожда така към евентуалните бъдещи гей подрастващи, защото е съмнителна „диагностиката“ и е подозрителен резултатът. Като се отдръпна по-далеч от този казус, всичко ми изглежда като набиране на бройки, оползотворяване на някакви средства и пази Бог- създаване на нова потребителска маса, на базата на сексуални предписания или предпочитания.

– Многократно се обърнахте към майките да пазят своите деца и си навлякохте очевидно атаки от различни лобита. Кои и защо? Стана ли търговия за милиарди да си гей? Какъв е призивът Ви към обществото в този контекст?

– Няма да престана да апелирам „Майки, не пускайте децата си при тях!“ Майката е велико нещо и тя интуитивно знае от какво се нуждае рожбата и. Тук странични наблюдатели, със съмнителни подбуди, искат да изземат тези функции. Това ми се стори плашещо. Това ми се стори преднамерено. Призивът ми към обществото днес е – Хора, бдете. Дяволът ще дойде с ангелско лице. За радост, тук лицето дори не е ангелско а изкривено и отбраняващо се. Нещо като мини откриване на олимпиадата от тази година.

– При вчерашното, много успешно участие в сутрешния блок на Би Ти Ви, Вие едва ли не бяхте посочен като сивият кардинал на този закон и отстояването му пред най-високите институции. Бяхте ли лобист за този закон?

– Ето, аз посещавам различни посолства от 1989 година насам. За няколко месеца бях два пъти при японския посланик, после посетих г-жа Митрофанова, преди това съм се срещал с Илияна Йонова, но посещението при руският посланик бе най-щателно разглеждано.

От там се направи връзка, че почти на следващият ден се изказах пред комисията (в Народното събрание, бел. Критично) с председател Костадин Костадинов и моменталната отмяна на ветото от страна на Президента. Аз не мога да упорствам пред това, което хората си въобразяват, затова и не обяснявам нищо. Утре се връщам в Лондон и ако изведнъж падне паунда, моля, не го приписвайте на мен.

– Гого Лозанов едва ли не Ви сравни с Петър Волгин и предрече Вашето депутатство във Възраждане.

– Дали пък Лозанов не е имал предвид Възбуждане. На човек с папийонка може да му минават всякакви мисли в главата.

– Каква е политиката, която ще водите занапред като човек обявил се сам за „обратната страна“ на „обратната агитация“?

– Като човек който няма свои деца, всички деца в нужда са и мои деца. Ще повторя чувството ми за дълг, като човек идващ от дом Майка и дете и осиновен, като възпитаник на Военно училище и като човек платил особено висока цена за да живее в София- дълги години ватман в градския транспорт.

Това задължава и ангажира, това е възможност да се възпита мъжество и дисциплина в подрастващите а не да има се пълнят главите с розови облаци.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!