Military Watch: Спецчастите на Северна Корея могат да станат истински кошмар за Украйна

Севернокорейски войници

Military Watch: Специалните части на Северна Корея могат да са кошмар за Украйна

Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е готова да разположи специални сили, за да подкрепи продължаващите руски военни усилия на украинския фронт, пише Military Watch, цитиран от Труд. Службата твърди, че е засякла въоръжените сили на Северна Корея „да транспортират специалните си сили до Русия чрез транспортни кораби на руските военноморски сили от 8 до 13 август, потвърждавайки началото на участието на севернокорейската армия във войната“.

„Четири десантни кораба и три ескортни кораба, принадлежащи на руския тихоокеански флот, завършиха първото прехвърляне на приблизително 1500 севернокорейски специални части от районите близо до Чонджин, Хамхунг и Мусудан до Владивосток, Русия през същия период, а втората транспортна операция е се очаква да се проведе скоро“, добавят от Националната разузнавателна служба на Южна Корея.

Севернокорейски доброволци, включили се в армията, чакат нетърпеливо да идат на бойното поле

Севернокорейски доброволци, включили се в армията, чакат нетърпеливо да идат на бойното поле

Освен това се отбелязва, че тежките транспортни самолети Ан-124 на руските военновъздушни сили „често са пътували между Владивосток и Пхенян“ с неизвестни цели. Ръководството на Северна Корея, включително председателя на управляващата Корейска работническа партия Ким Чен Ун, също беше съобщено, че е „инспектирал звената на специалните сили два пъти преди прехвърлянето“ – на 11 септември и 2 октомври.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

Твърденията на Южна Корея и Украйна за големи военни разполагания на Северна Корея в подкрепа на руските военни усилия не са подкрепени от други източници, като и двете страни имат значителни стимули да фабрикуват или преувеличават такива разполагания, за да увеличат максимално подкрепата на Западния блок за техните отделни текущи конфликти.

Независимо от това, възможността севернокорейските специални сили да бъдат разположени срещу украинските сили и силите на Западния блок в Курск, Донбас и други части на Украйна има потенциала допълнително да ускори вече бързите руски успехи, постигнати на фронта.

Ким Чен Ун, лидер на Северна Корея

Ким Чен Ун, лидер на Северна Корея

Тези специалисти се считат от много анализатори за едни от най-способните в света и са демонстрирали много напреднали способности както в Сирия, където според съобщенията са били разположени в подкрепа на усилията за борба с бунтовниците и са описани като „смъртоносни“ от бунтовническите лидери, така и в Южна Корея, където трима служители на специалните части бяха блокирани след катастрофа на подводница през 1996 г.

Действайки дълбоко в Южна Корея, трима служители на специалните сили успяха да избегнат няколко хиляди южнокорейски войници, натоварени да ги неутрализират или задържат в продължение на 49 дни.

Докато двама от тях най-накрая бяха открити и елиминирани, те бяха причинили общо 39 жертви на южнокорейската армия. Останалият агент никога не е открит и се предполага, че успешно се е върнал в Северна Корея.

Ким Чен Ун, върховен ръководител на КНДР с войници

Ким Чен Ун, върховен ръководител на КНДР с войници

Корейската народна армия разполага с най-многобройните специални части в света с приблизително 180 000 служители, въпреки че някои оценки варират от 120 000 до 200 000. Тъй като както Русия, така и Украйна разчитат в голяма степен на наборници, стандартите за обучение са значително по-ниски от тези на севернокорейските специални сили. Следователно се очаква те да предоставят изключителни нови способности, ако наистина бъдат разположени. Те съответно биха могли да осигурят способност за проникване и разрушаване на украинската и съюзническата защита.

Севернокорейското знаме бе забито до руското в Донбас

Севернокорейското знаме бе забито до руското в Донбас

Докладваното разполагане на 1500 служители на специалните сили представлява по-малко от един процент от общите специални сили на Северна Корея. КритичноБГ припомня, че вчера, 23 октомври, сестрата на Ким Чен-Ун излезе с изключително остра позиция, наричайки Южна Корея и Украйна са „лоши кучета“, отгледани от САЩ!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Сестрата на Ким Чен-Ун остро: Южна Корея и Украйна са „лоши кучета“, отгледани от САЩ!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!