Милиардерите от Давос съкращават автомобилите ни със 75 %

Ако Световният икономически форум постигне планираните си решения, до 2050 г. броят на автомобилите в света трябва да бъде намален със 75 %, пише The Wall Street Journal.

 

„Колко иронично е, че членовете на Световния икономически форум в Давос, които през по-голямата част от живота си са били возени от частни шофьори насам-натам на международни конференции, мразят автомобилите. Целта см е скрита в публикуван миналия месец документ, наречен „Инструмент за оценка на градската мобилност“. В него се посочва, че до 2050 г. повече от две трети от населението на света ще живее в градовете“, посочва изданието.

 

В доклада се препоръчва: „Да се намали броят на превозните средства от потенциалните 2,1 милиарда на 0,5 милиарда„.

Радикално съкращение на личните превозни средства, трябва да бъде постигнато за по-малко от 30 години. А това, както се посочва в доклада е, че благодарение на стъпката „би могло да бъдат намалени емисиите от леки автомобили с 80 %“.

 

Не става ясно обаче, защо членовете на Давос не спрат да ползват частни самолети за събитията на WEF? Те имат много по-голям въглероден отпечатък от автомобилите“, заключва изданието.

Източник: WSJ

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!