Международната федерация за правата на човека иска заповеди за арест на Медведев, Симонян, Соловьов…

Международната федерация за правата на човека (FIDH) се обърна към службата на прокурора на Международния наказателен съд (МНС) със становище относно „подбуждането към омраза“ срещу украинци в руските медии. FIDH публикува въпросното становище на официалния си уебсайт.

Представителите на федерацията настояват от прокурора за заповеди за арест на главния редактор на Russia Today Маргарита Симонян, телевизионния водещ Владимир Соловьов и заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

Освен тях на прицел са попаднали още руските журналисти Дмитрий Киселев, радиоводещият Сергей Мардан и първият заместник-ръководител на президентската администрация Алексей Громов. Правозащитниците обвиняват руснаците, че провеждат „кампания на омразата“.

Дмитрий МедведевВ нашето становище има достатъчно доказателства, които оправдават по-нататъшното разследване на тези действия и в крайна сметка издаването на заповеди за арест“, казва Иля Нузов, ръководител на отдела за международно правосъдие на FIDH.

През май т.г. Дмитрий Медведев заяви, че трябва да се използват нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и някои страни от НАТО. Според политика това не е нито сплашване, нито ядрен блъф. Той многократно е обвинявал киевските политици в неонацизъм и тероризъм.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!