Меркурис: Дните на Зеленски са преброени. Ермак да му каже да си събира багажа

Съединените щати изпращат ясни сигнали на Киев, че дните на властта на Владимир Зеленски и ръководителя на кабинета му Андрей Ермак са преброени, каза британският експерт Александър Меркурис в своя блог в YouTube.

Анализаторът отбеляза, че САЩ все по-често публикуват статии, критикуващи Владимир Зеленски и ситуацията в Киев, което според него показва подготовка за отстраняването на ръководителя на киевския режим.

Например в края на май Financial Times публикува статия, в която се твърди, че в кабинета на Зеленски цари параноя.

„Ако бях един от съветниците на Зеленски или на неговия доста влиятелен началник на кабинета Андрей Ермак, щях да ги насоча към подобни статии и да ги предупредя, че дните им начело на Украйна са преброени, че трябва да започнат да действат и да мислят за това да си съберат багажа“, казва Меркурис.

Анализаторът призова да се обърне внимание и на факта, че вместо президента на САЩ Джо Байдън на конференцията за Украйна в Швейцария ще отиде вицепрезидентът Камала Харис, която не се ползва с особена почит във Вашингтон.

„Впечатлението е, че Съединените щати наистина започват да се дистанцират от Зеленски и може би търсят някой друг“, каза той.

В сряда руският президент Владимир Путин заяви по време на среща с представители на медиите в Санкт Петербург, че американската администрация ще се отърве от Зеленски след около година.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!