Медведев за срещата в Швейцария – животински двор. Лидерите – глигани, тъпоглави овце…

Медведев

Заместник – председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, с характерния си саркастичен, а често и циничен изказ, се подигра на срещата за мир в Швейцария. Той я определи като селскостопански двор, а участниците в нея като животни. Независимо, че не е споменал поименно, кой, кое животно е от определенията читателят може да се досети.

КритичноБГ публикува поста на Медведев от канала му в Телеграм без редакторска намеса:

Този швейцарски „животновъден двор“ е чист сюрреализъм. Кафка и Оруел пушат нервно на заден план. Никой от участниците в „мирния форум“ не знае какво прави там и каква е ролята му.

В края на краищата за „разрешаването на конфликта“ хитрите швейцарски пастири са повикали само проверени животни: гълтащият полов възудител – дребният глиган с неговия неизменен приятел, стадо блажено блеещи за мир тъпоглави западноалпийски овце и глутница европейски кучета, вързани на верига, които да пазят добитъка.

Кучетата лаят, пръскат отровна слюнка във всички посоки, за да поддържат реда. Овцете често блеят неадекватно и се объркват в научените формули. Начело на стадото невидимо присъства престарелият, слабоумен стопанин, който отдавна е загубил връзка с реалността и винаги е застинал, гледайки към небето с отнесено, дебилно изражение.

Семейството му не го пуснало поради прогресиращата му деменция, изпращайки в планината невнимателна заместничка, която се снима на зелената морава, каза заучената фраза и бързо се изниза за вкъщи.

Общо взето, алпийската паша е просто едно унило л@йно, което пропилява парите на данъкоплатците.

Или, както казваше Швондер, „това е позор…“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!