Медведев: Времето на Западната метрополия изтече. Войната ще избави Украйна от оковите на Запада

от Лазар Лазаров
Медведев

Украйна на практика напълно е загубила политическата си независимост и специалната операция ще й помогне да се избави от неоколониалните окови на Запада. Това мнение изрази заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, предаде ТАСС.

„В резултат на държавния преврат през февруари 2014 г. страната напълно загуби своята политическа субектност. На практика в републиката беше установено външно управление, каквито примери има по целия свят“, отбеляза той в статия, публикувана в „Российская Газета“.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация смята за очевидно, че сега е възможно да се освободи Украйна от неоколониалните окови само след изпълнение на всички задачи на СВО.

Той отбеляза, че в продължение на много години е било общоприето, че неоколониализмът съществува някъде далеч, например в Азия, Африка или Латинска Америка. Всъщност, продължи политикът, амбициите на новите метрополии не познават нито икономически, нито политически граници, а самите неоколонизатори не искат да зачитат стратегическите граници на други страни.

Медведев заяви, че неоколониализмът отдавна се е доближил до границите на Руската федерация. Първата стъпка беше да се получи контрол над съседите на Русия, включително разпалването на цветни революции в Украйна и Грузия, отбеляза той.

„Въпреки първите неуспехи, Западът не се отказа от плановете си да пороби нашите съседи“, обобщи заместник-председателят на руския Съвет за сигурност, като добави, че западните държави са съсредоточени върху създаването на собствен „неоколониален плацдарм“ на територията на Украйна.

Критично припомня, че по-ран Медведев заяви, че като отговори на новите санкции срещу Русия от страна на ЕС и САЩ, Руската федерация трябва да превърне живота им в „безумен кошмар“. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!