Медведев след удара на ВСУ в Курск: Ще идем в Одеса, Харков, Днепропетровск, Николаев, Киев и отвъд него

Сега Специалната военна операция (СВО) трябва да придобие „открито екстериториален характер“ и да предвижда, наред с други неща, превземането на Киев. Това мнение изрази заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, коментирайки атаката на ВСУ в Курска област.

„От този момент нататък СВО трябва да придобие открито екстериториален характер“, написа Медведев в своя канал в Телеграм. – Това вече не е просто операция за възвръщане на нашите официални територии и за наказване на нацистите. Възможно е и е необходимо да се отиде в земите на все още съществуващата Украйна. В Одеса, в Харков, в Днепропетровск, в Николаев. Към Киев и отвъд него.“

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация смята, че не трябва да има ограничения „в смисъл на някакви си признати граници на Украинския райх“. И за това сега, каза той, „е възможно и необходимо да се говори открито, без стеснителност и дипломатически реверанси“.

Нека всички, включително и британските гадове, да разберат следното: ние ще спрем само когато сметнем, че това е приемливо и изгодно за нас“.

Масираната атака на ВСУ в Курска област започна на 6 август, припомня ТАСС. Няколко пъти беше обявена тревога от ракетна опасност на територията на региона. Петима жители на Курска област бяха убити в резултат на обстрел и атаки на безпилотни летателни апарати. По данни на руското Министерство на здравеопазването 31 души са били ранени, включително шест деца.

Ето и целия коментар на Медведев:

Причините и целите на терористите
Причините и целите на терористичната операция на укронацистите в Курска област вече бяха подробно и обективно отразени в анализите. Сред тях са желанието да покажат остатъците от намаляващите си сили на своите господари, за да получат нова порция пари и оръжие, и опит да разредят бойните ни отряди на основната линия на стълкновение, като изтеглим част от силите си към Курск и Белгород, както и временно информационно преобръщане във вид на победа.

Необходимо е да си вземем сериозна поука от случилото се и да изпълним това, което началникът на Генералния щаб В. Герасимов обеща на Върховния главнокомандващ – безмилостно да разгромим и унищожим врага.

Съществува и друга важна политическа и правна последица от случилото се. Оттук нататък СВО трябва да придобие откровено екстериториален характер. Тя вече не е само операция за възвръщане на официалните ни територии и за наказване на нацистите.

Възможно и необходимо е да се отиде в земите на все още съществуващата Украйна. В Одеса, в Харков, в Днепропетровск, в Николаев. До Киев и по-нататък.

Не трябва да има ограничения в смисъл на някакви си признати граници на Украинския райх. И сега стана възможно и необходимо да се говори за това открито, без стеснителност и дипломатически реверанси. Терористичната операция на бандеровците трябва да (ще) премахне всякакви табута от тази тема (за реверансите от страна на Русия, бел. Критично).

Нека всички, включително и британските гадове, да осъзнаят следното: ние ще спрем само тогава, когато сметнем, че това е приемливо и изгодно за нас.

Светла памет на загиналите: военни и цивилни, всички, които попаднаха под обстрела на неонацистите. Най-добрият спомен за тях е внимателно обмисленото възмездие.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!